Warmtetransitie
Nederland gaat van het aardgas af. In 2050 gebruiken we in de gebouwde omgeving duurzame alternatieven zoals waterstof, warmtenetten of warmtepompen. Samen met gemeenten, energiecollectieven en woningcorporaties werken we hard om dit te realiseren.
Mobiliteitstransitie
Voor bedrijven in de transportsector en exploitanten van laadinfrastructuur is de mobiliteitstransitie het hart van de energietransitie. Maar ook voor bedrijven met een wagenpark die dit gaan elektrificeren is het cruciaal dat het net is voorbereid voor deze grotere vraag naar elektriciteit.
Energie opwekken
Als netbeheerder willen we het grootschalig opwekken van duurzame energie mogelijk maken. Tegelijkertijd zorgt deze energietransitie voor de nodige uitdagingen in de netcapaciteit. Daarom stimuleren wij efficiënt gebruik van het elektriciteitsnet waarin de opwek en het verbruik van energie goed zijn afgestemd.
Samen werk maken van een regionale energiestrategie
Waar en hoe kan het best duurzame elektriciteit op land (wind en zon) opgewekt worden? En hoe kunnen wijken en gebouwen van het aardgas af? In een Regionale Energiestrategie (RES) onderzoekt en beschrijft elke energieregio zijn eigen keuzes. Vanuit Stedin werken we met de regio’s samen om de energie-infrastructuur goed in deze plannen mee te nemen.
Lees meer de regionale energiestrategieënDe energietransitie
op bedrijventerreinen
Door de maatregelen die nodig zijn om onze CO2-uitstoot te verminderen, verandert het energiesysteem. Ook op bedrijventerreinen zien we de energietransitie in een stroomversnelling raken. Lees meer over de veranderende energievraag op bedrijventerreinen en wat dit voor u betekent.
Gerelateerde onderwerpen
Congestie
Als het elektriciteitsnet vol zit, hebben we congestie. Nieuwe aanvragen komen dan op een wachtlijst voor transportvermogen.
Lees meer over congestieFlexoplossingen
Flexoplossingen helpen de beperkte ruimte op het elektriciteitsnet goed te benutten. Er zijn diverse oplossingen mogelijk.
Lees meer over flexoplossingen