Wij helpen
u graag
Wij helpen projectontwikkelaars en aannemers graag om succesvol en binnen de planning hun projecten af te ronden.
Per 1 juli 2018 mag Stedin volgens de wet geen nieuwe gebouwen meer aansluiten op het aardgasnetwerk. Dit mag alleen als er een bouwvergunning is aangevraagd voor 1 juli 2018. Deze wijziging geldt voor alle kleinverbruikers (max 40 m3 gas/uur), zoals woningen en kleine bedrijfsgebouwen.
Inkeerregeling nieuwbouwprojecten
Een nieuwbouwproject aansluiten op het aardgasnet? In de toekomst kan de waarde van deze objecten flink dalen. Duurzame energievoorziening heeft immers de toekomst. Nieuwe woningen kunnen prima zonder aansluiting op het gasnet worden gebouwd. Er zijn goede duurzame alternatieven om zonder aardgas te verwarmen en koken.Stedin biedt u als opdrachtgever of uitvoerder van nieuwbouwprojecten die op het aardgasnet worden aangesloten, de kans om gesloten overeenkomsten voor de gasvoorziening open te breken. Dit is afhankelijk van de fase van het nieuwbouwproject. Neem contact op met ons Kenniscentrum Duurzame Opwek via ons contactformulier. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.
Vanaf 1 juli 2021 stopt het TF-signaal
GERELATEERDE ONDERWERPEN
Gebiedsontwikkeling
Van gebiedsontwikkeling en andere bouwprojecten zijn wij graag in een zo’n vroeg mogelijk stadium op de hoogte. Aan de hand van uw en onze prognose kunnen wij u adviseren over de impact op de ondergrondse infrastructuur.
In gesprek met Stedin
Tijdelijke bouwaansluiting
Een tijdelijke bouwaansluiting (tot en met 3x250 ampère) vraagt u aan via www.mijnaansluiting.nl. Wij offreren direct ook de verwijderingskosten. U moet wel aangeven wanneer u de bouwaansluiting wilt laten verwijderen. Dit doet u wederom via www.mijnaansluiting.nl. Let op! Doe dit op tijd, want hier is ook een doorlooptijd aan verbonden die ongeveer gelijk is aan die voor de aanleg van de aansluiting: vaak hebben wij een vergunning nodig. De doorlooptijd verschilt per gemeente en project.
Aanvraag groot aantal aansluitingen
Wilt u in één keer een groot aantal aansluitingen aanvragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.
Grondroering: voorkomen beter dan genezen
In 30% van de gevallen is grondroering, waaronder graafwerk, de hoofdoorzaak in verstoring van de elektriciteitsvoorziening. Met het vergroten van de bewustwording onder ‘grondroerders’ wil Stedin netbeschadiging zoveel mogelijk voorkomen. Met preventie, zoals de KLIC-melding vooraf, tracht Stedin het aantal netbeschadigingen te minimaliseren. De trend is positief, want in vijf jaar is het aantal KLIC-meldingen met 250% gestegen tot ruim 100.000 per jaar.
Lees meer