Nieuwe aansluiting
aanvragen


Leeg kantoor met een bureaustoel en kartonnen dozen

Heeft u in uw pand een nieuwe grootverbruik elektriciteitsaansluiting nodig (> 80 ampère)? Of een grote gasaansluiting (> G25)? Dan legt Stedin die graag voor u aan. Heeft u nieuwe aansluitingen nodig voor grootschalige opwek? Informeer ons tijdig over uw plannen, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Wat doet
Stedin voor u?

De aanvraag voor een nieuwe zakelijke aansluiting doet u via de landelijke website www.mijnaansluiting.nl. Stedin neemt vervolgens uw aanvraag voor elektra en/of gas in behandeling. Wij zorgen voor:

  • Informatie over uw zakelijke aansluiting(en)
  • Uitbrengen van een offerte
  • Aanleg van uw elektriciteit- en/of gasaansluiting(en)

Bereken de kosten

In onze rekenmodule kunt u alvast een indicatie van de kosten berekenen. Let op: De prijsindicatie is gebaseerd op de meest voorkomende aanvragen en houdt geen rekening met specifieke omstandigheden. De uiteindelijke kosten kunnen dus afwijken van de prijsindicatie.

Een nieuwe aansluiting
in vijf stappen

  1. Vraag uw offertes voor nieuwe zakelijke aansluitingen voor elektra en/of gas, eventueel samen met uw aanvraag voor water of kabel aan via www.mijnaansluiting.nl. Wilt u een aansluiting groter dan 1750 kVA (elektriciteit) of groter dan 1800 m3 (gas)? Neem dan contact op met uw accountmanager. Houd er wel rekening mee dat we in Nederland op termijn geen aardgas meer gebruiken.


    Vraag uw aannemer of installateur advies over de benodigde capaciteit van de aansluiting. Ook geeft ons overzicht informatie over de verschillende zakelijke aansluitingen.

     

    Check voordat u uw aanvraag indient of er netcapaciteit beschikbaar is.

  2. Wij nemen na uw aanvraag altijd contact met u op om de aanvraag door te nemen. Zodra uw aanvraag compleet is, sturen wij u binnen 10 werkdagen onze offerte toe. U geeft akkoord op uitvoering van de werkzaamheden via ondertekening van ons opdrachtformulier. Daarna ontvangt u onze opdrachtbevestiging.

  3. Als u naast energie ook water en/of cai heeft aangevraagd, combineert de aannemer zo mogelijk de aanleg van al deze nutsvoorzieningen. De aannemer die de werkzaamheden coördineert, neemt contact met u op om de uitvoeringsdatum te bespreken. U hoort tijdens het proces van ons of er een bodemonderzoek en/of vergunning nodig is. Heeft u alleen energie aangevraagd? Dan nemen wij contact met u op. Wij bespreken de benodigde voorbereiding en stemmen de planning met u af.

  4. Sluit uiterlijk 10 werkdagen voor de uitvoeringsdatum een leveringsovereenkomst af met een energieleverancier naar keuze. De EAN-code die u hiervoor nodig heeft, sturen wij u bij de opdrachtbevestiging.


    U bent zelf verantwoordelijk voor plaatsing, beheer en onderhoud van de meters bij grootverbruik aansluitingen. U moet hiervoor zelf, uiterlijk 10 werkdagen voor de inschakeldatum een overeenkomst met een meetverantwoordelijke afsluiten. Hiervoor heeft u de EAN-code nodig die u ontvangt bij de opdrachtbevestiging. Erkende meetverantwoordelijken vindt u in het MV-register op www.tennet.eu.

  5. Uw installatie moet op de uitvoeringsdatum veilig en bedrijfsgereed zijn aangesloten. De installatie moet voldoen aan de NEN normen die van toepassing zijn.


    - U zorgt zelf voor een meterkast. Deze moet voldoen aan de NEN norm die van toepassing is. De specificaties leest u in de offerte. Informatie vindt u ook op onze site.


    - Om de kabels/leidingen te leggen, moet de grond waarin gewerkt wordt vrij zijn van niet-opneembare bestrating (zoals stelconplaten en beton), grind, beplanting en overige obstakels. Eventueel vervuilde grond moet u zelf verwijderen. U bent zelf verantwoordelijk voor herstel van eventueel niet-opneembare bestrating en sierbestrating.


    - Om het transport van elektriciteit te realiseren, retourneert u het aanvraagformulier voor de transportovereenkomst ingevuld en ondertekend aan ons retour. Dit formulier sturen wij mee met de offerte.

  6. Gaat u uw nieuwe aansluiting gebruiken als zuivere terugleveraansluiting? Dan moet u uw registratie registreren. Dit is wettelijk verplicht en belangrijk. Wij hebben deze informatie nodig, zodat wij weten hoeveel energie er op het energienet komt. Zo zorgen we ervoor dat het elektriciteitsnet zo efficiënt mogelijk functioneert. Installaties tot 1 MW registreert u zelf in het landelijke register waarin alle gegevens worden vastgelegd van installaties die elektriciteit produceren. U maakt een account aan met het meternummer.

    Registreer uw installaties tot 1 MW
     
    Installaties van 1 MW en groter registreren wij voor u. Stuur ons een mail met daarin het vermogen van de installatie, de Hoofd-EAN van de aansluiting en de naam van het bedrijf.