Genoeg te doen
Alternatieven voor aardgas bedenken

Aardgas. Dat wordt iets van gisteren. In de toekomst gaan we onze huizen en gebouwen steeds minder met aardgas verwarmen. En daarvoor zetten we nu al flinke stappen.

Afsluiten van aardgas
aansluiten op duurzame energie

Zo worden nieuwbouwwijken niet meer op aardgas aangesloten. En wordt er vol ingezet in op zonne- en windenergie én op stadsverwarming, warmte uit de grond en restwarmte van grote energiecentrales en fabrieken. Dit vraagt om een complexe aanpassing van de infrastructuur. 

Volop werk dus. Voor al die gasmonteurs die woningen en gebouwen van het gas afsluiten. Voor al die monteurs die ons aansluiten op duurzame energie. En voor al die technici die grootse toekomstplannen maken. Wie er ook bij betrokken is, samen leveren we een grote bijdrage aan het behalen van het Klimaatakkoord.

Je nieuwe collega's
over het werk en de vele mogelijkheden

0:02 / 1:00
0:02 / 1:00

Uitvoering

Werken aan de warmtetransitie
als technicus 

Wil je een baan met toekomst? Wij hebben ’m. Kijk alleen al naar Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Steden met ambitieuze plannen voor het aardgasvrij maken van bestaande én nieuwe wijken. Aanleg, onderhoud, vervanging en verzwaring van onze infrastructuur… Als elektrotechnicus speel je een cruciale rol bij de uitvoering.

De drie grootste gemeenten in ons verzorgingsgebied hebben ambitieuze plannen om wijken aardgasvrij te maken. Zo gaan in Rotterdam 10.000 bestaande woningen van het aardgas af, worden 15.000 woningen verduurzaamd en krijgen nieuwe woningen bijna nooit meer een gasaansluiting. Daarnaast wordt de laadinfrastructuur voor auto’s flink uitgebreid.

In Den Haag wordt elk nieuw gebouw klimaatneutraal en krijgen bijna 30.000 woningen duurzame stroom en warmte. In Utrecht krijgt 20% van de daken zonnepanelen en in 2030 zijn minimaal 40.000 woningen van het gas af. Al deze projecten worden de komende jaren samen met onze partners opgestart en gerealiseerd. En zo sluiten we heel Nederland aan op nieuwe energiebronnen. Genoeg te doen bij Stedin.

Engineering

Werken aan de warmtetransitie
als engineer 

De stap naar een Nederland dat minder afhankelijk is van aardgas zetten we niet alleen. Dat doen we samen met vele partners en lokale overheden. Zij bepalen immers voor welke warmtebron gekozen wordt. Gemeente en provincie nemen de regie in handen van deze lokale transitie.

Het is onze taak het alternatief net zo betrouwbaar en betaalbaar te houden als nu. Met onze kennis en expertise adviseert én helpt Stedin gemeenten, inwoners en woningcorporaties bij het maken van weloverwogen keuzes die bepalend zijn voor de toekomst.

De komende jaren gaan we duizenden woningen in ons verzorgingsgebied aardgasvrij maken en ontelbaar veel kabels, leidingen en aansluitingen aanpassen of verwijderen. Dit vraagt om een aanpak waarbij aan alles wordt gedacht. Aan de basis staan van een nieuwe energie-infrastructuur… genoeg te doen bij Stedin.

Werk genoeg
in welk werkgebied je ook wilt werken

Finance

Staf & support

IT & data

De grote uitdagingen
jij gaat ermee aan de slag

Een nieuw energiesysteem

De energiewereld is volop in beweging. Onze energie-infrastructuur moet klaar zijn voor de toekomst. Dat vraagt om vooruitdenken, aanpassen en vernieuwen. Genoeg te doen dus.

Elektrificatie

Bij Stedin zijn we nu al bezig met 2030. Dan rijdt vrijwel zeker iedereen in elektrische auto’s. Een snelweg vol ontwikkelingen met grote invloed op onze netten. Genoeg te doen dus.