Het gasnet klaarmaken
voor duurzame gassen

De uitstoot van broeikasgassen moet naar beneden. We zijn volop bezig met groen gas. Ook onderzoeken we de mogelijkheden van waterstof in onze netten. Onmisbaar daarbij: jij.

Het gasnet blijft nodig
en dat levert veel werk op

De uitstoot van broeikasgassen moet fors naar beneden. In 2050 zelfs 95% minder. Maar zomaar afscheid nemen van het aardgas en ons gasnet? Nou nee. Lang niet alle wijken, denk aan oude stadscentra, zijn te verwarmen met een warmtenet of all-electric. Dus het gasnet blijft nodig en we moeten dit ook blijven onderhouden. We zijn bezig om het gasnet te gebruiken voor transport en distributie van groen gas. En in de toekomst wellicht zelfs waterstof. Wat we hierbij kunnen gebruiken? Jouw denk- en doe-kracht!

JE NIEUWE COLLEGA’S
OVER HET WERK EN DE VELE MOGELIJKHEDEN

0:02 / 1:00
0:02 / 1:00
0:02 / 1:00

Uitvoering

Het gasnet verder ontwikkelen
als technicus

Het gasnet gaat veranderen. Dat staat vast. Maar wat ook vast staat: we zetten alles op alles om het huidige gasnet een tweede leven te geven. Zodat we de klimaatdoelstellingen kunnen realiseren. Maar dan moeten we wel creatief denken, kijken naar mogelijkheden en veel werk verrichten. En daar hebben we jouw technische ervaring voor nodig.

De uitdaging is fors en er is veel werk aan de winkel. Het gasnet verdwijnt deels. Maar we daar waar mogelijk hergebruiken het gasnet voor groen gas. Of waterstof: wie weet dé energiedrager van de toekomst. Wat we nodig hebben voor het transport? Juist. Een gasnet.

Zo snel als het gasnet zich ontwikkelt, ontwikkel jij je ook. De energietransitie betekent bakken vol kansen. Want als je nu al met duurzame gassen kan werken, heb je straks een voorsprong. Nog iets moois: het gasnet is nauw verweven met het elektriciteitsnet. De kans is groot dat je daar als gasmonteur ook aan gaat werken. Dan doe je álle aansluitingen bij de klant. Zo leer je meer, word je breder inzetbaar en krijg je een betere positie op de arbeidsmarkt.

Engineering

Werken aan het gasnet van de toekomst
als engineer

De verandering van het gasnet vereist veel denkwerk. Want een halvering van de aardgaslevering zoals nu in 2030 is een mooie doelstelling. Maar het is pas echt mooi als we dat samen voor elkaar krijgen. Het minder verwarmen met aardgas speelt daarbij een grote rol. Het huidige gasnet gaat daarom deels verdwijnen. Maar we zetten alles op alles om het huidige gasnet een tweede leven te geven. Wel zo duurzaam toch!?

Bij Stedin zit je midden in de ontwikkelingen op weg naar een duurzamere wereld. Zo doen we veel onderzoek naar duurzame gassen. Zowel in de techniek voor het toepassen van gassen als digitalisering van het gasnet. Ook zien we grote kansen voor waterstof. Daar zijn we volop mee aan het testen. De inzichten die we daar opdoen, kunnen in de toekomst het verschil gaan maken.

Alles wat we willen realiseren start met onderzoek, analyse en veel overleg met betrokken overheden. Daar zijn de meest diverse specialisten bij nodig. Technische, maar ook communicatie en wetgeving. Ook zijn we hard op zoek naar breed-opgeleide generalisten, die de uitdagingen met een open blik bekijken. Want één ding is zeker: de energietransitie vraagt om vernieuwend en innovatief denken.

Maar wat we ook realiseren, de energietransitie moet tegen aanvaardbare tarieven en de laagst mogelijke maatschappelijke kosten. Met gegarandeerde veiligheid en leveringszekerheid. Een flinke uitdaging waar we samen voor staan én met volle overtuiging samen voor gaan. Doe je mee?

WERK GENOEG
IN WELK WERKGEBIED JE OOK WILT WERKEN

Finance

Staf & support

IT & data

De grote uitdagingen
jij gaat ermee aan de slag

Een nieuw energiesysteem

Elke dag zie je het live om je heen: de overgang naar duurzame energie. Windparken, grootschalige zon-op-dak-projecten, zonneweides: er verschijnen er steeds meer. En deze moeten we allemaal aansluiten op ons elektriciteitsnet.

Elektrificatie

Bij Stedin zijn we nu al bezig met 2030. Dan rijdt vrijwel zeker iedereen in elektrische auto’s. Een snelweg vol ontwikkelingen met grote invloed op onze netten. Genoeg te doen dus.