Als u een nieuw huis laat bouwen, is er tijdens de bouw elektriciteit nodig. Hiervoor leggen wij een tijdelijke bouwaansluiting aan. Deze aansluiting zit in een speciale wind- en waterdichte kast. Vaak heeft u bij de bouw naast elektriciteit ook water nodig. U kunt dit tegelijkertijd aanvragen. De aannemer kan de werkzaamheden dan op hetzelfde moment uitvoeren. Dat is wel zo makkelijk voor u.

Wat doet
Stedin voor u?

De aanvraag voor een bouwaansluiting doet u via de landelijke website mijnaansluiting.nl. Stedin neemt vervolgens uw aanvraag voor uw bouwaansluiting in behandeling. Daarnaast doen wij het volgende voor u:

  • informatie over de elektra-aansluiting voor de bouw
  • offerte binnen 10 werkdagen
  • uitvoering van de werkzaamheden

Een nieuwe bouwaansluiting aanvragen
in 6 stappen

  1. Vraag uw offerte voor een bouwaansluiting voor stroom aan via de landelijke website mijnaansluiting.nl. Heeft u ook water nodig tijdens de bouw? U kunt de bouwaansluiting voor elektriciteit en water daar tegelijkertijd aanvragen.
    Uw aannemer of installateur geeft u graag advies als u niet weet hoe zwaar de capaciteit van de elektra-aansluiting moet worden. Ook geeft ons overzicht informatie over de verschillende aansluitingen.

  2. Binnen 10 werkdagen na uw aanvraag ontvangt u een offerte van Stedin voor uw elektra-aansluiting tijdens de bouw. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, nemen wij voor die tijd contact met u op. U ontvangt de offerte in ons Stedin Klantportal. Hier betaalt u de offerte en kiest u een (voorkeurs)datum voor uitvoering van de werkzaamheden. Daarna ontvangt u onze opdrachtbevestiging.

  3. Wij nemen contact met u op om de definitieve uitvoeringsdatum met u te bespreken. Als u ook water heeft aangevraagd, neemt de aannemer die de werkzaamheden voor energie en water coördineert contact met u op.

  4. Sluit uiterlijk 10 werkdagen voor de uitvoeringsdatum een leveringsovereenkomst af met een energieleverancier naar keuze. De EAN-code die u hiervoor nodig heeft, sturen wij u bij de opdrachtbevestiging.

  5. Schakel een erkende installateur in om uw binneninstallatie veilig en bedrijfsgereed (volgens de NEN normen) aan te sluiten. Dit moet klaar zijn als onze werkzaamheden worden uitgevoerd. 

    U zorgt zelf voor een meterkast die voldoet aan de NEN-normen die van toepassing zijn. Bij de offerte sturen wij u een tekening. Daarin ziet u wat dit voor u betekent. 

    Om de kabels/leidingen te leggen, moet u de grond waarin gewerkt wordt vrij (laten) maken van niet-opneembare bestrating (zoals stelconplaten en beton), grind, beplanting en overige obstakels. Eventueel vervuilde grond moet u zelf verwijderen. U moet zelf eventueel niet-opneembare bestrating en sierbestrating na onze werkzaamheden terugplaatsen.

     
  6. Op de afgesproken datum voeren wij of de aannemer de werkzaamheden uit.

    Wil u deze aansluiting weer laten verwijderen. Dien dan tijdig een aanvraag hiervoor in. Zo kunnen wij tijdig de bouwaansluiting en uw bouwkast verwijderen. Meer informatie over het verwijderen van aansluitingen.

De kosten van een 
bouwaansluiting

De kosten bestaan uit:

  • Eenmalige kosten: aanleg van de bouwaansluiting. De kosten zijn gebaseerd op een standaard situatie. Uw situatie kan afwijken van de standaard. 
  • Terugkerende kosten voor uw aansluiting. U betaalt deze kosten via uw energieleverancier.